Interaktivní vizuální nástěnka Amos Vision na ZŠ Lidická

8.12. proběhla  na naší škole  instalace digitálního školního panelu ÁMOS VISION, který umožňuje  předávání informací ve škole novou, inovativní formou. Jedná se o interaktivní vizuální nástěnku a zároveň informační panel školy, který má tvar chytrého mobilního telefonu a podobně se i ovládá.

Součástí ÁMOS VISION je vysílání moderních informativně-vzdělávacích videospotů, které jsou vytvořeny ve spolupráci s odbornými garanty jako jsou např. Dětské krizové centrum, Asociace Záchranný kruh , Státní zdravotní ústav, BESIP a další  Osvěta a podpora prevence sociálně patologických jevů, vzdělávací i zábavné spoty jsou vysílané v horní části zařízení. Vysílání je přizpůsobeno rozvrhu školy, včetně hlasitosti. Žáci se dozví důležité informace, které jim pomůžou při jejich jednání a rozhodování v každodenním životě.

Zařízení také nabízí pravidelně aktualizované zpravodajství – Novinky.cz, Seznam zprávy, aktuality pro učitele  z redakce Řízení školy nebo  informace o počasí.

Obsah vysílání je pravidelně aktualizován.

Ve spodní části panelu  ÁMOS vision přináší přehled důležitých školních informací jako jsou rozvrhy a suplování, jídelníček, školní akce, videa školy,  soutěže nebo kroužky.  Žáci si zde mohou prohlédnout informace k volbě povolání,  podívat se na výběr středních škol, ale také si  zasoutěžit ve formě různých kvízů nebo se jen podívat do své elektronické žákovské knížky.

Je to zkrátka moderní komunikační nástroj pro všechny a pevně věříme, že se stane důležitým pomocníkem nejen pro žáky a učitele, ale také pro rodiče při jejich návštěvách ve škole.

  • Rubriky
  • Archivy